Annique Jansen

Wie ben je en wat doe je?

Wie ben je en wat doe je?

Ik werk nu ongeveer een half jaar bij The Schippers Group (2021) en ben als accountmanager binnendienst verantwoordelijk voor een aantal 'eigen' klanten en ondersteun daarnaast vanuit kantoor de keyaccounts. Dit doe ik voor de Belgische varkensmarkt. In het kort uitgelegd help ik keyaccounts bij vragen en klachten zoals bijvoorbeeld reparaties. Ik treed op als ambassadeur voor deze klanten en zorg dat ze zo snel mogelijk geholpen worden. Mijn eigen klanten help ik met inhoudelijk advies; bijvoorbeeld op vlak van hygiëne en kraamstalmanagement. Dan bekijken we welke doelen de klant wil halen en hoe wij als Schippers daaraan kunnen bijdragen. Dit vind ik het allerleukste: de klant centraal stellen en samen werken aan betere resultaten. Die resultaten behalen we door met boeren te werken aan structurele verbeteringen; niet met oplossingen uit een potje, maar echt de basis aanpakken.

Waarom The Schippers Group?

Wat me enorm aansprak was het feit dat dit een Brabants familiebedrijf is, met laagdrempelig communicatie en een fijne bedrijfscultuur. Daarnaast kan ik me heel goed vinden in de visie (AMR reductie) en het verbeteren van dierenwelzijn. Wat ik  leuk vind, is het contact met de boeren; het zijn nuchtere mensen die vol passie hun beroep uitoefenen. Ook zijn ze altijd in voor een grapje, wat ervoor zorgt dat ik nooit een saaie dag heb.

Verder vind ik m'n doorgroeimogelijkheden hier erg interessant. Zo ben ik me nu meer en meer aan het specialiseren in onder andere kraamstalmanagement, om vooral in dat stadium de boer te kunnen helpen. Maar ik weet dat ik ook zou kunnen groeien tot teamleider of mogelijk internationaal kan gaan werken. Die perspectieven spreken me enorm aan.

Wat is je achtergrond?

Mijn achtergrond is in de (bedrijfs) antropologie; dus het begrijpen van de mens. Dat is in sales ook ontzettend belangrijk. De inhoudelijke kennis over het dier en de producten leer ik intern bij, maar mijn interesse in mensen en het kunnen helpen van ondernemers, dat kon ik mooi meenemen uit m'n eerdere werk.

Toegegeven, ik ben wel opgegroeid tussen dieren; m'n moeder is een hobbyfokker (honden), m'n opa en oma hadden een kleine boerderij met koeien en mijn zus zit in de paarden. Ik denk niet dat je voor dit werk uit de sector hoeft te komen, maar het is zeker een plus als je affiniteit met dieren hebt. De écht inhoudelijke kennis volgt dan vanzelf.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Via een bekende van me die hier al werkte, hij heeft me dit aangeraden. Hij was erg enthousiast over het werk en het bedrijf, dus die trok me over de streep om eens te gaan kijken. Ik had verschillende sollicitaties lopen, maar heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. De cultuur, de korte lijnen, het feit dat de broers (eigenaren) super benaderbaar zijn, is allemaal erg fijn. En tja, het nieuwe kantoor met fitness, ontspanningsruimte en bar is ook echt een dikke plus. 

Wat zijn je ambities?

Ik heb verschillende opties, maar vind het nog te moeilijk nu te zeggen. Teveel opties die ik nog moet verkennen. Goed, ik zit er ook pas een half jaar.

Team of individueel?

Ja, als accountmanager op de baan ben je best vaak alleen natuurlijk, maar er is een fijne samenwerking met de binnendienst. Ik zit zelf bij de binnendienst met een team om me heen. Dat vind ik belangrijk en maakt ook m’n werk een stuk leuker. Ik heb veel vrijheid om te bedenken hoe ik met m’n klanten om wil gaan maar ik kan hierin ook altijd terugvallen op m’n team. Vooral omdat ik nieuw ben binnengekomen, in een nieuwe sector, is het prettig dat ik kan rekenen op een team met een stuk meer ervaring. Zo ben ik zelf verantwoordelijk hoe ik om wil gaan met m'n klanten, maar kan wel goeie tips ophalen.

Hoe is het om in een Nederlands bedrijf te werken?

Nederlanders zijn een stuk directer, dat is wel waar. Maar ik vind dit juist wel fijn; ik hou wel van die transparantie en eerlijkheid. Ik kan me voorstellen dat het voor sommigen even wennen is in het begin, maar uiteindelijk heb je er meer aan. Je krijgt duidelijke feedback waar je veel mee kan. Tegelijk wordt er echt goed rekening gehouden met me en hoe ik over zaken denk, alles is bespreekbaar!

Laatste tip?

Het verschil tussen Nederland en België is veel kleiner dan mensen vooraf denken, laat je dus hierdoor niet afschrikken. 

En echt laatste tip: kom een keer langs voor een kop koffie, je kan de cultuur pas ervaren en beoordelen als je het eens gevoeld hebt.

- Annique Jansen

Annique Jansen

Accountmanager varkens België

Meer collega's aan het woord

Portret_Rosa_van_Lieshout

Rosa van Lieshout

Accountmanager

Ik vind het leuk om binnen deze sector werkzaam te zijn, omdat iedereen lekker nuchter is en zegt waar het op staat.
Portret_Jos_Vaes

Jos Vaes

Bedrijfsleider Chemicaliën

Ik krijg heel veel vrijheid om mijn eigen ding te doen en mezelf te ontwikkelen.
Portret_Annique_Janssen

Annique Jansen

Accountmanager varkens België

Mij trok het internationale familiebedrijf me enorm aan
Portret_Ben_Brebels

Ben Brebels

Divisiemanager pluimvee en varkens België

Ik kan bij The Schippers Group echt iets bijdragen en persoonlijk een mooie groei doormaken.
Accepted file types: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. file size: 50 MB.
Accepted file types: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. file size: 50 MB.