Ben Brebels

Collega aan het woord

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Ben Brebels, nu 33 jaar (2021) en ruim acht jaar in dienst bij The Schippers Group. Ooit begonnen als accountmanager (sales) in de buitendienst divisie Varkens en inmiddels doorgegroeid tot divisiemanager van zowel divisie Varkens (4 jaar) als ook Pluimvee (1 jaar). Daarmee geef ik leiding aan het Belgische team dat zich op de baan bevindt en zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het behalen van de sales targets. Hier komt een stuk inhoudelijke kennis bij kijken, maar ook veel coaching, begeleiding en het bouwen aan een team als een soort aanvoerder. Daarnaast kom ik nog geregeld in de stal bij de klant als HyCare-Specialist, iets dat ik nooit wil verliezen.

Wat is je achtergrond?

Ooit op mijn 21e begonnen met werken, maar toen als accountmanager (sales) in de zware industrie. Hier was ik vooral bezig met lasapparatuur, gereedschappen en andere groothandel producten voor de industrie. Daar heb ik een paar jaar gezeten voordat ik de overstap heb gemaakt naar The Schippers Group.

Waarom deze overstap?

Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek naar nieuwe uitdaging, ik had het naar m'n zin binnen de zware industrie. Ik merkte dat sales, klanten vooruit helpen en het opbouwen van duurzame relaties (b2b) mij goed lagen en ik daar mee door wilde. Toch via vrienden en ook via bedrijven in de regio in contact gekomen met Schippers. Zij zochten commercieel talent en hadden een duidelijke visie, dus toen ben ik eens gaan praten. Dat kan nooit kwaad. In dat eerste gesprek was het voor mij duidelijk; hier kan ik iets bijdragen en het verschil helpen maken in België! De overstap was toen dus snel gemaakt.

 

Waarom The Schippers Group?

Er waren wel een aantal zaken die me heel erg aanspraken, zo sprak de cultuur van het bedrijf me erg aan. Als Vlaming kon ik bijvoorbeeld de directheid van de Hollanders erg waarderen en daarmee ook de openheid in de communicatie. Alles kan en mag besproken worden, de feedback is daardoor altijd eerlijk en veel vollediger dan ik voorheen gewend was. Verder kon ik me erg goed vinden in de visie en het verhaal van het bedrijf, de 'why' zogezegd. Hier wilde ik me ook in vastbijten en aan bijdragen.

In m'n vorige job kon ik ook niet verder groeien, naast hier en daar een bonus zat er eigenlijk geen toekomstperspectief in. Dat heb ik hier wel. Ik kan hier zowel in de breedte groeien, bijvoorbeeld door internationale ervaring op te gaan doen of binnen het bedrijf over te stappen, maar ik heb in dit geval m'n eigen job verder uitgediept. Nu ben ik divisiemanager, wat toch een mooie stap is geweest. Ik wil namelijk altijd in die stal blijven komen, feeling met de markt houden en in contact blijven met m'n klanten. Dat vind ik belangrijk voor mezelf, maar ook om niet te vervreemden van de klanten voor wie we dit doen.

Hoe is het als Belg in een Nederlands bedrijf?

Ik noemde het al even, maar de openheid en directheid zijn anders dan ik gewend was. Ik heb me deze cultuur goed eigen gemaakt en ik ben het ook beter gaan waarderen dan wat ik voorheen kende. De band met m'n collega's hier is een stuk hechter, juist ómdat alles gezegd kan worden.  Je moet er inderdaad tegen kunnen, maar het brengt je uiteindelijk echt verder. Er wordt niks achtergehouden en daardoor is de feedback oprechter en veel beter te gebruiken in je werk.

Verder heb ik zelf een Belgisch contract, dus ik weet niet precies of daar nog voordelen aan zitten voor Belgen die in Nederland gaan werken, maar ik geloof van wel.

Heb je nog één tip voor de lezer?

Mijn tip om mee te nemen: het verhaal waar we bij The Schippers Group aan werken, dat is een goed verhaal en wordt ook écht uitgevoerd. We voegen hier oprecht de daad wordt bij woord. Maar goed, dat moet je meemaken denk ik om écht te geloven.

- Ben Brebels

Ben Brebels

Divisiemanager pluimvee en varkens België

Meer collega's aan het woord

Gunther Geens

Gunther Geens

Teamleader Production

Er wordt duidelijk gevraagd wat je ambities zijn en of je nog doorgroeimogelijkheden wenst, hierdoor heb ik in een korte tijd al veel stappen kunnen maken.
Jasper_Jannis

Jasper Jannis

Studio Employee

Bij Schippers krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen als designer, ik heb een breed takenpakket en ervaar veel vrijheid in mijn werk.
The_Schippers_Group_Jillian Meessen

Jillian Meessen

Account Manager

Iedereen staat voor elkaar klaar en er wordt hulp aangeboden waar nodig.
Portret_Ben_Brebels

Ben Brebels

Divisiemanager pluimvee en varkens België

Ik kan bij The Schippers Group echt iets bijdragen en persoonlijk een mooie groei doormaken.
Accepted file types: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. file size: 256 MB.
Accepted file types: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. file size: 256 MB.