Jasper Jannis

Collega aan het woord

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jasper Jannis, 33 jaar oud en ik werk sinds april 2015 op de marketingafdeling van The Schippers Group. Ik ben afkomstig uit Pelt, dat is juist over de Nederlandse grens. Qua reisafstand is dat ideaal, het is ongeveer drie kwartier rijden naar het hoofdkantoor in Hapert. Dat vind ik prima te doen. Ik heb de academische bachelor grafisch ontwerp gestudeerd aan PXL. Na mijn afstuderen heb ik in Pelt bij een reclamebureau gewerkt en daarna ben ik via een bevriende collega bij The Schippers Group terechtgekomen.

 

Waarom koos jij voor The Schippers Group?

Bij mijn vorige baan deed ik veel outdoor signing & carwrap, bij Schippers kreeg ik de kans om mezelf meer te ontwikkelen als designer. In mijn eerste periode deed ik redelijk veel DTP werk, maar inmiddels ben ik verantwoordelijk voor grotere design projecten. Ook de mate van vrijheid die ik ervaar in mijn werk vind ik prettig. Dit komt denk ik deels door de Nederlandse mentaliteit. In België wil iedereen toch wat meer binnen de lijntjes kleuren.

 

Graphic_design

Wat is het leukste project wat je bij The Schippers Group hebt gedaan / ontworpen?

Tja, dat is een moeilijke vraag, ik werk aan ontzettend veel leuke projecten. Ik vind het juist leuk dat mijn takenpakket hier zo breed is, want die variatie maakt het werk leuk. Dat komt onder andere doordat er meerdere bedrijven binnen de groep vallen, met ieder een eigen huisstijl en ook hun eigen unieke projecten. 

Één specifieke keuze kan ik niet maken. Ik kan wel aangeven van welke projecten ik steeds weer geniet. Allereerst natuurlijk het Schippers biertje, wat ieder jaar terugkomt. Ook het kerstpakket is ieder jaar heel verrassend, zo hebben we recent nog een Schippers bordspel ontworpen. Maar ik vind het designen van beursstands, autobeletteringen, product-verpakkingen en allerlei website-uitingen ook leuk. Zoals ik al zei, de variatie en de vrijheid waardeer ik zeer.

Wat zijn je ambities? / Waar sta je over 5 jaar?

Inmiddels ben ik al doorgegroeid van DTP naar Grafisch designer dus ik heb al een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Ik wil deze lijn gewoon doortrekken en mezelf blijven uitdagen. Mijn doel is om mezelf te ontwikkelen tot de ‘creatieve partner’ binnen The Schippers Group.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Mijn dagen zijn elke dag anders. Ik moet ongeveer drie kwartier rijden, dus meestal ben ik rond kwart voor 9 op kantoor. Wij werken met flexibele werktijden, dus de exacte tijd maakt voor mijn functie niet uit, als ik maar voor 9 uur binnen ben. Tijdens mijn werk staat er altijd een strakke planning klaar, hierdoor vliegen de dagen snel voorbij. De opdrachten blijven ook binnenstromen, ik hoef me echt geen minuut te vervelen.

Tijdens de middagpauze eten we verse soep en broodje in de bedrijfskantine, waarna ik meestal altijd een potje pool speel met een collega. Onze marketingafdeling deelt een ruimte met de afdeling E-Commerce, dit zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen, maar we leren ook veel van elkaar. Juist omdat zij continu bezig zijn met het analyseren, kunnen wij onze designs direct testen door bijvoorbeeld: A/B testen en Google Ads. Je weet dan in no-time of iets werkt en je ziet resultaten voortkomen uit je designs. Dit gezamenlijk doel maakt de samenwerking plezierig, want een mooi design is leuk, maar het moet ook iets opleveren.

Welk advies heb je voor andere werkzoekende?

Als Belg is het belastingtechnisch en qua verloning niet slecht om in Nederland te werken, ik zou deze optie dan ook zeker open houden als werkzoekende. Daarbij zou mijn advies zijn om verder te kijken dan puur en alleen de functie aan zich: ik vind het bij Schippers bijvoorbeeld heel prettig dat hier een heel familiale sfeer hangt. Bovendien zijn er veel leuke feestjes en activiteiten waardoor je elkaar ook echt op een andere manier leert kennen. Tevens waardeer ik de flexibele omgang met werknemers. Afhankelijk van de omstandigheden krijg je hier bijvoorbeeld de ruimte om thuis te werken.

~ Jasper Jannis
Jasper_Jannis

Jasper Jannis

Studio Employee

Meer collega's aan het woord

Gunther Geens

Gunther Geens

Teamleader Production

Er wordt duidelijk gevraagd wat je ambities zijn en of je nog doorgroeimogelijkheden wenst, hierdoor heb ik in een korte tijd al veel stappen kunnen maken.
Jasper_Jannis

Jasper Jannis

Studio Employee

Bij Schippers krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen als designer, ik heb een breed takenpakket en ervaar veel vrijheid in mijn werk.
The_Schippers_Group_Jillian Meessen

Jillian Meessen

Account Manager

Iedereen staat voor elkaar klaar en er wordt hulp aangeboden waar nodig.
Portret_Ben_Brebels

Ben Brebels

Divisiemanager pluimvee en varkens België

Ik kan bij The Schippers Group echt iets bijdragen en persoonlijk een mooie groei doormaken.
Accepted file types: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. file size: 256 MB.
Accepted file types: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. file size: 256 MB.