Gunther Geens

Collega aan het woord

Wie ben je en wat doe je?

Hallo, mijn naam is Geens Gunther. Vijf jaar geleden ben ik bij SLS Lommel gestart als productiemedewerker. Al na een half jaar werd mij gevraagd de nieuwe productieafdeling voor onze nieuwe productielijn voor voedingsmiddelen mee op te zetten, de Feed lijn. Een mooie uitdaging waar ik ruim twee jaar hard aan heb gewerkt. Het proces was echt nog in de beginfase, dus ik moest dit met de Research and Development afdeling vanaf het begin helemaal opbouwen.

Nadat dit liep ben ik doorgegroeid tot werkvoorbereiding. Dit is heel breed, allereerst moet ik alles in SAP voorbereiden, grondstoffen bestellen, producten in- en uitboeken en de productie voorbereiden. Nu dit goed loopt, kan ik dit oppakken voor de productie van het moederbedrijf The Schippers Group in Hapert voor de productie van de overige MS Gold producten

Ten slotte ben ik, door mijn opgedane ervaring, verantwoordelijk voor het inwerken van nieuwe medewerkers.

 

Waarom koos jij voor The Schippers Group / SLS Lommel?

Dat is eigenlijk gewoon toeval. Voorheen werkte ik als magazijnmedewerker bij een bedrijf dat hoogwerkers verhuurt. Toen ik de vacature voorbij zag komen, heb ik gesolliciteerd en daarna ging alles heel snel.

Werkvoorbereider SLS Lommel

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik ben een vroege vogel, dus ik ben eigenlijk altijd tussen 7.00 en 7.30 uur aanwezig. Dan start ik altijd met een rondje bij de productie en zeg mijn collega's gedag. Daarbij kijk ik ook of er problemen zijn en of iemand hulp nodig heeft. Daarbij voer ik wat controles uit, zoals het natellen en beoordelen van de batch nummering en labels. Vervolgens ga ik de eindproducten uitboeken zodat onze logistieke collega’s dit verder af kunnen werken. Verder doe ik de bestellingen voor de volgende orders en maak ik de planning.
Elke dinsdag om 14.00 uur hebben wij een wekelijkse teammeeting. Hierin bespreken we de voortgang van de afgelopen week. Zijn er incidenten geweest, zijn de doelen gehaald en moeten we ergens schakelen. Dit is met het complete team dus arbeiders en bedienden tezamen.

Wij lunchen ook altijd gezamenlijk rond 12 uur en elke vrijdag drinken we na afloop samen met de collega’s een drankje. In de zomermaanden regel ik met regelmaat een ijskar. Zo komt er vandaag bijvoorbeeld in de middag een lekker ijsje.

 

Hoe is het om in een Nederlands bedrijf te werken?

Dat is absoluut een verschil. Ik merk dat ik het heel prettig vind om in een Nederlandse cultuur te werken. Ik vind Nederlanders ruimdenkender en toegankelijker, er is hier een hele open gesprekscultuur waardoor zaken over het algemeen vlotter gaan. Een Vlaamse medewerker is over het algemeen wat terughoudender.
Ook in het contact met onze baas Harrie Schippers merk ik dat goed. Er heerst minder hiërarchie tussen ons, hierdoor hebben we heel open en vlot contact samen. Minder stijf dan ik voorheen met Vlaamse bazen had.
Ik heb overigens wel gewoon een Belgisch contract, dus wat betreft wetgeving etc. is alles hetzelfde.

 

Wat zijn je ambities? / Waar sta je over 5 jaar?

Ik vind eigenlijk dat ik al flink ben gegroeid de afgelopen jaren. Ik ging al vrij snel van arbeider naar bediende. En ook binnen mijn rol als bediende heb ik al mooie uitdagingen achter de rug. En in de toekomst? Mijn collega Nico doet nu de hoofdplanning, hopelijk mag ik hem vervangen als hij over een aantal jaren met pensioen gaat.

 

Welk advies heb je voor andere werkzoekende?

Als je laat zien dat je echt wilt doorgroeien krijg je ook echt de kans. Dat komt denk ik ook omdat je hier heel vrij bent. Spreek je ambities uit, er is hier niemand die je gaat tegenhouden om deze na te streven. Sowieso wordt er voor vacatures altijd eerst intern gekeken naar een opvolger. Pas als er niemand interesse heeft, wordt de functie extern uitgezet.
Verder wil ik nog zeggen dat ook de interne opleidingen hier goed geregeld zijn. Je kunt op je eigen tempo online product trainingen oppakken.
In januari hebben wij beoordelingsgesprekken, hier wordt duidelijk gevraagd wat je ambities zijn en of je nog doorgroeimogelijkheden wenst. Daar mag je dan ook eerlijk over zijn, dat is wel het voordeel van de Nederlandse mentaliteit. Dus mijn advies naar andere is vooral open zijn over je wensen en ambities.

~ Gunther Geens
Gunther Geens

Gunther Geens

Teamleader Production

Meer collega's aan het woord

Gunther Geens

Gunther Geens

Teamleader Production

Er wordt duidelijk gevraagd wat je ambities zijn en of je nog doorgroeimogelijkheden wenst, hierdoor heb ik in een korte tijd al veel stappen kunnen maken.
Jasper_Jannis

Jasper Jannis

Studio Employee

Bij Schippers krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen als designer, ik heb een breed takenpakket en ervaar veel vrijheid in mijn werk.
The_Schippers_Group_Jillian Meessen

Jillian Meessen

Account Manager

Iedereen staat voor elkaar klaar en er wordt hulp aangeboden waar nodig.
Portret_Ben_Brebels

Ben Brebels

Divisiemanager pluimvee en varkens België

Ik kan bij The Schippers Group echt iets bijdragen en persoonlijk een mooie groei doormaken.
Accepted file types: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. file size: 256 MB.
Accepted file types: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. file size: 256 MB.