Jillian Meessen

Collega aan het woord

Wie ben je?

Mijn naam is Jillian Meessen, 21 jaar oud (2023) en woonachtig in Zuid-Limburg(NL). Van jongs af aan trekt alles wat binnen de agrarische sector gebeurt mijn aandacht. Daarom ben ik begonnen met het volgen van een agrarische opleiding in Tongeren(BE). Tijdens mijn stageperiodes ben ik op enkele melkveebedrijven werkzaam geweest waar ik veel praktijkkennis heb opgedaan. Vandaag de dag ben ik in de avonduren nog steeds werkzaam op een van deze melkveebedrijven als melkster. Momenteel werk ik ruim een jaar bij The Schippers Group. In dit jaar heb ik mijn kennis verbreed en mij zo kunnen ontwikkelen tot pluimvee adviseur voor de regio Antwerpen en Limburg(BE).

Wat doe je?

Mijn belangrijkste taak binnen het bedrijf is samen met de ondernemer onderzoeken hoe we het bedrijf beter kunnen laten renderen, hierbij focus ik mij vooral op: waterkwaliteit, ongediertebestrijding, reiniging en ontsmetting, porienvrije oppervlakte en biosecurity. Mochten kritieke perioden/problemen zich voordoen op het bedrijf , zal ik de ondernemer hier ondersteunen en een zo goed mogelijk bijbehorend advies geven. Samen met de ondernemer wordt er een plan van aanpak opgesteld met haalbare doelen. Op basis hiervan kunnen we gaan kijken op welk gebied wij als The Schippers Group zo goed mogelijk een bijdrage kunnen leveren.

The_Schippers_Group_Jillian Meessen

Waarom heb je voor The Schippers Group gekozen?

Na mijn studietijd heeft The Schippers Group mij al snel de kans geboden om op jonge leeftijd werkzaam te zijn binnen dit familiebedrijf. De belangrijkste reden waarom deze baan mijn interesse heeft gewekt heeft alles te maken met hygiëne en dierenwelzijn rondom met name de pluimveesector. Tevens is het een mooie aangelegenheid dat er ruime doorgroeimogelijkheden zijn binnen het bedrijf waar ik mijzelf verder kan ontwikkelen en klanten in de toekomst nog beter te woord kan staan.

Wat zijn je ambities?

De focus ligt voor mij met name op het HyCare concept. Ik vind het erg interessant omdat ik hierbij de ondernemer en de onderneming verder kan laten optimaliseren waarbij ik alle pijlers kan toepassen. Momenteel heb ik mij weten op te werken van binnendienstmedewerker naar buitendienstmedewerker waar ik veel meer voldoening uithaal omdat ik het belangrijk vind om een band op te bouwen met mijn klanten. Verder is het toekomstbeeld voor mij nog niet volledig uitgestippeld omdat er veel mogelijkheden zijn binnen het bedrijf waar ik eventueel belangstelling voor zou kunnen hebben. Voor nu zit ik dus zeker goed op mijn plek.

Hoe is het om als Nederlander voor België te werken?

Het is zeker geen issue om als Nederlander in België te werken. Ik merk dat de ondernemers mij het vertrouwen geven en mijn adviezen nastreven. Ook binnen het bedrijf zijn we één grote (Schippers) familie, waar een goede samenwerking en vooral veel werkplezier op 1 staat. Iedereen staat voor elkaar klaar en er wordt hulp aangeboden waar nodig.

- Jillian Meessen

The_Schippers_Group_Jillian Meessen

Jillian Meessen

Account Manager

Meer collega's aan het woord

Gunther Geens

Gunther Geens

Teamleader Production

Er wordt duidelijk gevraagd wat je ambities zijn en of je nog doorgroeimogelijkheden wenst, hierdoor heb ik in een korte tijd al veel stappen kunnen maken.
Jasper_Jannis

Jasper Jannis

Studio Employee

Bij Schippers krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen als designer, ik heb een breed takenpakket en ervaar veel vrijheid in mijn werk.
The_Schippers_Group_Jillian Meessen

Jillian Meessen

Account Manager

Iedereen staat voor elkaar klaar en er wordt hulp aangeboden waar nodig.
Portret_Ben_Brebels

Ben Brebels

Divisiemanager pluimvee en varkens België

Ik kan bij The Schippers Group echt iets bijdragen en persoonlijk een mooie groei doormaken.
Accepted file types: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. file size: 256 MB.
Accepted file types: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. file size: 256 MB.